Blogin arkisto

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:218934 kpl

Yhteystiedot

SDP Pöytyä

Kyrön Työväenyhdistys
Ari Hellstén
etunimi.sukunimi57@gmail.com

Yläneen Työväenyhdistys
Tapio Rastas
etunimi.sukunimi@gmail.com

Uutiset

9.12.2021Kyrön Työväenyhdistyksen syyskokousLue lisää »18.12.2020Kyrön Ty:n syyskokous 15.12.-20Lue lisää »27.5.2018Työväentalon kannatusyhdistyksen perustava kokousLue lisää »

Pöytyän talouden tasapainotus

Tiistai 25.9.2012 klo 19:14 - Tapio Rastas


Kun Pöytyän ja Yläneen yhdistymisneuvotteluja käytiin vuoden 2008 syksyllä, keskusteltiin luonnollisesti myös veroprosenteista. Tulevaisuus näytti sen verran epävarmalta, että tuloveroprosenttia olisi taloudesta vastaavien mielestä pitänyt korottaa. Hilkka käytti silloin seuraavan puheenvuoron: "Pidetään veroprosetti ennallaan ja hoidetaan talous tasapainoon rakennemuutoksilla".

Sana "rakennemuutos" tuntuu ensikuulemalta ihan hyvältä ajatukselta mutta kun se konkretisoituu muutosehdotuksiksi - se ei käy, se ei käy, se ei kerta kaikkiaan käy. Näin kävi likimain kaikkien tasapainotusehdotusten kuluvalla valtuustokaudella. Omaisuuden myynti onnistui.

Silmäilin puolueiden tavoiteohjelmia. Keskustan tavoiteohjelma ei mainitse talous-sanaa lainkaan. Kokoomuksen tavoiteohjelmassa on sentään maininta "kunnassa, jonka talous kestää pidemmälläkin tähtäimellä" - onkohan kyse Pöytyästä.
Entä sitten Pöytyän Demarien ohjelma - ei sielläkään vielä hetki sitten ollut mainintaa taloudesta.

Kulunut valtuustokausi oli taloudellisesti huomattavasti odotuksia parempi. Valtionosuudet ja verotuotto ylittivät joka vuosi odotukset. Toivokaamme, että sama meno jatkuu sillä rakennemuutokset eivät ole tulevana valtuustokautenakaan yhtään sen helpompia.


Kommentit

25.9.2012 22:09  Kimmo Rantala, Pöytyän Kokoomus,pj

Tapio kirjoittaa pelkkää asiaa.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini