Blogin arkisto

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:235420 kpl

Yhteystiedot

SDP Pöytyä

Kyrön Työväenyhdistys
Ari Hellstén
etunimi.sukunimi57@gmail.com

Yläneen Työväenyhdistys
Tapio Rastas
etunimi.sukunimi@gmail.com

Uutiset

9.12.2021Kyrön Työväenyhdistyksen syyskokousLue lisää »18.12.2020Kyrön Ty:n syyskokous 15.12.-20Lue lisää »27.5.2018Työväentalon kannatusyhdistyksen perustava kokousLue lisää »

Vapaus valita

Keskiviikko 18.5.2011 - Tapio Rastas


Valinnan vapaus on keskeisiä oikeuksia markkinataloudessa. Vapautta rajoittavat vain silloin tällöin valtio ja kunnat etenkin, jos palvelu on ilmainen tai ainakin melkein.

Valinnan vapautta on hiljakkoin laajennettu terveyskeskuksiin niin että palvelun tarvitsija voi valita haluamansa terveyskekskuksen oman kuntansa alueelta. Muutaman vuoden kuluttua asiakas voi valita terveyskeskuksen mistä tahansa Suomesta.

Varakkaimmat ovat jo tehneet valintansa - he ovat valinneet yksityiset terveyspalvelut. Käykö nyt niin, että liikkumaan kykenevät valitsevat palveluiltaan parhaat julkiset terveyskeskukset ja syrjäkylien terveyskeskukset lopetetaan tai ne muttuvat vanhusten verenpaineen mittausasemiksi?

Esimerkiksi yläneläiset voivat Aura - Loimaa - Oripää - Pöytyä yhteistoiminta-alueen käynnistyttyä valita Loimaan omaksi terveyskeskuksekseen. Valinta tuntuisi houkuttelevalta sillä todennäköisesti siellä on laajempi valikoima palveluja käytettävissä (esim kuvantamispalvelut).

Miten KELA mahtaa korvata matkat etäterveyskeskukseen, jos potilaan tila edellyttää taksikyytiä.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini