Blogin arkisto

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:223388 kpl

Yhteystiedot

SDP Pöytyä

Kyrön Työväenyhdistys
Ari Hellstén
etunimi.sukunimi57@gmail.com

Yläneen Työväenyhdistys
Tapio Rastas
etunimi.sukunimi@gmail.com

Uutiset

9.12.2021Kyrön Työväenyhdistyksen syyskokousLue lisää »18.12.2020Kyrön Ty:n syyskokous 15.12.-20Lue lisää »27.5.2018Työväentalon kannatusyhdistyksen perustava kokousLue lisää »

Pöytyän valtuuston kokous 16.11.2009

Tiistai 17.11.2009 klo 7:54 - Pöytyän SDP


Kriisi vai ei

Kunnanjohtaja käytti Pöytyän tilanteesta sanaa kriisi. Menot jatkavat kasvua entiseen malliin sen sijaan tulojen kasvusta ei ole mitään takeita. Kaikki ennusteet viittaavat tulojen merkittävään pienenemiseen.

Investoinneista johtuva velka kasvaa kunnan kestokyvyn rajoille. Ilman investointejakin joudutaan ottamaan syömävelkaa.

Keskustelussa nykyistä tilannetta pidettiin taantuman seurauksena. Mutta mutta - Pöytyähän teki alijäämäisiä tilinpäätöksiä jo silloin kun vuodet olivat todella hyviä!

Onneksi ylijäämiä menneiltä vuosilta on jemmassa - mitä myydään?

Veroprosentti

Tuloveroprosenttia kohotettiin yhdellä prosenttiyksiköllä (18,50 ->19,50) ilman puheenvuoroja vaikka korotus rankaisee suurta osaa Pöytyäläisiä.

Päätös siirtää verotuksen painopistettä pienituloisten suuntaan. Keventäähän valtioneuvosto progressiivista valtionveroa. Sen sijaan kunnallisvero kohdistuu kaikkiin palkkatuloihin samalla prosentilla.

Valtioneuvosto on keventänyt pienituloisten verotusta vähennyksin mutta silloin ei osattu ennustaa todella suuria tuloveroprosentin korotuksia kunnissa.

Veronmaksajien Keskusliiton tiedotteessa kuitenkin kerrotaan, että pienituloisten verotus on nyt linjassa muiden EU-maiden kanssa - suurituloisten verotus on sen sijaan vieläkin muutaman prosenttiyksikön liian korkea!

Ruokahuolto

Ruokahuolto aiotaan muuttaa keskuskeittiötyyppiseksi. Suunnitelman tuotto perustuu lähinnä siihen ettei koulujen ruokahuollosta eläkkeelle jäävien tilalle enää palkata uusia henkilöitä. Lisäksi investoinnit koulujen keittiöihin luonnollisesti pienenisivät.

Elintarvikkeiden hankintaan suunnitelmalla ei liene vaikutuksia. Hankitaanhan elintarvikkeet jo nyt yhdessä Auran ja Terveystyön kuntayhtymän kanssa.

Ruokahuolto puhutti valtuustoa suhteettoman kauan. Kohdistuuhan toimenpide paljon suppeampaan määrään henkilöitä kuin veroprosentin korotus eikä heidän taloudellinen tilansa ole mitenkään uudistuksen johdosta uhattuna.

Hankkeen ei uskota huonontavan ruuan laatua. Hanke ei ole mitenkään ainutlaatuinen - Aura hoitaa ruokapalvelut keskitetysti.

Ruuan kuljetuksesta johtuvat kustannukset lisäävät oppilasruokailukustannuksia hajautettuun malliin verrattuna. Keskustapuolueen epäily hanketta kohtaan kohdistui kasvaviin kuljetuskustannuksiin, jotka pienentävät hankkeen tuottoa.

Keskusta ei myöskään ole valmis antamaan kunnan virkahenkilöille mahdollisuutta päättää mistä kouluista hanke alkaa (kts aloite). Myös VL yhtyi Keskustan aloitteeseen.

Kokoomus, SDP ja KD kannattivat alunperin hankkeen toteuttamista niinkuin teknisessä lautakunnassa on päätetty (kts lautakunnan päätös).

Pitkän keskustelun jälkeen hanke kuitenkin hyväksyttiin valtuuston esityslistan mukaisena (kts esityslista/päätös), joka on vesitetty versio teknisen lautakunnan päätöksestä.

Peruskoulujen oppilaskohtaiset ruokailukustannukset vuodelta 2008

  • Pöytyän osalta kustannukset ovat koholla (624 €/oppilas)
  • Yläneen osalta kustannukset ovat suuret (838 €/oppilas)

Peruskoulujen oppilaskohtaiset käyttökustannukset vuodelta 2008

  • Pöytyän ja Yläneen osalta kustannukset ovat oppilaiden määrään suhteutettuna suuret

Linkki pöytäkirjaan


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini